Cengiz Bozkurt Kimdir, Yaşı, Dizileri?

Cengiz Bozkurt Kimdir, Yaşı, Dizileri?

Cengiz Bozkurt Kimdir? Cengiz Bozkurt Yaşı, Cengiz Bozkurt Biyografisi, Cengiz Bozkurt Fotoğrafları, Cengiz Bozkurt Burcu, Cengiz Bozkurt Hayatı? Cengiz Bozkurt ile ilgili tüm merak edilenler haber sitemizde...

04 Ocak 2018 - 11:23 - Güncelleme: 04 Ocak 2018 - 11:58

Cengiz Bozkurt, 24 Aralık 1965 tarihinde Nevşehir'de dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesi'nde almıştır. Sonra ODTÜ Fizik Bölümü'nü girmiştir. Burada okurken kampüste gördüğü bir ilanla tiyatro topluluğuna katılmıştır. Daha sonra tiyatrocu olmaya karar vererek üniversite eğitimini yarıda bırakmıştır. Okuldan tanıştığı ingilizce öğretmeni ile evlenerek İngiltere'ye gitmiştir. İngiltere'de 14 sene boyunca işportacılık, şoförlük, tezgahtarlık gibi işlerde çalışmıştır. Daha sonra İngiltere'de faaliyet gösteren bir eğitim kurumu bünyesinde Türkçe tiyatro yapmaya başlamıştır. 

Tekrar üniversiteye giren Cengiz Bozkurt, Goldsmiths, University of London'da Medya ve İletişim Bölümü üzerinden eğitim almıştır. Okul eğitiminin ardından televizyon için belgeseller çekmeye başlamış, kısa filmler yönetmiştir. Londra'da birçok tiyatro oyunlarında da sahne alan ünlü sanatçı, türk tiyatrocu Mehmet Ergen ile tanışmasının ardından oyunculuğa devam etme kararı vermiştir. 

Cengiz Bozkurt, 2006-2009 yılları arasında ekranlarda yer alan 'Parmaklıklar Ardında' isimli dizide oynayarak tanınan bir isim olmuştur. Asıl çıkışını, 2011 senesinde TRT1 ekranlarında yer alan 'Leyla ile Mecnun' isimli dizide 'Erdal Bakkal' karakterine hayat vererek yakalamıştır. 2013 senesinde 'Eyvah Eyvah 3' isimli filmde rol almıştır. 2014 senesinde Cem Yılmaz'ın yönetmiş olduğu 'Pek Yakında' isimli filmde yar almıştır. 2016 senesinde 'Küçük Esnaf' isimli filmde oynamıştır. 2017 senesinde başrollerinde Barış Arduç, Elçin Sangu'nun bulunduğu 'Mutluluk Zamanı' isimli filmde rol almıştır. 

Cengiz Bozkurt Doğum Tarihi: 24 Aralık 1965

Cengiz Bozkurt Doğum Yeri (Nereli): Nevşehir, Türkiye

Cengiz Bozkurt Burcu: Oğlak

Cengiz Bozkurt Kilosu: 79

Cengiz Bozkurt Boyu: 1.70 cm

Cengiz Bozkurt Göz Rengi: Kahverengi

Cengiz Bozkurt Saç Rengi: Siyah

 

Filmografi

Filmler
YılBaşlıkRolü
2016Sen Benim HerŞeyimsinBirol
2016Küçük EsnafFahrettin
2015İyi BiriMızrap
2015Kara BelaKudret
2015Bana Masal AnlatmaNafi
2014Pek YakındaSuat
2013Sen Aydınlatırsın GeceyiDev
2013Eyyvah Eyvah 3Organizatör
2012Uzun HikayeMüstahdem
2012Öz Hakiki KarakolHasan
2012Kod Adı VenüsAdamos
2012Takip: İstanbulSınır Görevlisi
2012CanFevzi
2012VücutYılmaz
2012Berlin KaplanıEmlakçı Tayyar
2011Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı HikayesiHakkı
2010Kaybedenler KulübüTaksi durağındaki adam
2010Ay Lav YuSado
2008KavşakVedat
2008Gökten Üç Elma DüştüMafya
2008Gitmek: My Marlon And BrandoAzad
2008For a Moment, FreedomOtel Şefi
2008Devrim ArabalarıEnder
2007Taş Yastık 
2007Pazar - Bir Ticaret MasalıHasan
2007Yumurta 
2006The Net 2.0Polis memuru
 
Televizyon dizileri
YılBaşlıkRolü
2016Hangimiz SevmedikŞener Yeşil
2016Geldim Gördüm GüldümCengiz Canbazoğlu
2015Kocamın AilesiDilaver
2014Hom OfisHamdi
2013SevdalukMuhtar Ali
2013-2014Aramızda KalsınHalil
2013Ben de ÖzledimCengiz
2011-2013Leyla ile MecnunErdal Bakkal
2007Sevgili DünürümOsman
2006-2009Parmaklıklar ArdındaEkrem
2006Karagümrük YanıyorSıtkı
2006Ezo GelinDuran
2005Seni Çok ÖzledimSerhan Ertunç
2005Körfez Ateşi 
2005Kırık KanatlarŞeref
2005Kurşun Yarası 

2018/01/7294311.jpg
2018/01/9531694.jpg
2018/01/6982958.jpg
2018/01/4711919.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türk yönetmenin virüs konulu kısa filminde Kovid-19 tesadüfü
Türk yönetmenin virüs konulu kısa filminde Kovid-19 tesadüfü
Arazi sınırı tartışmasında komşusunu öldürdü
Arazi sınırı tartışmasında komşusunu öldürdü